Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Στους δήμους το Πάρκο Τρίτση με “προίκα” 700 χιλ. ευρώ

Αναρτήθηκε: 29.12.2015

parko tritsiΣτους δήμους της Δυτικής Αθήνας περνά η διαχείριση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» συνοδευόμενη με «προίκα» 700.000 ευρώ. Αυτό ανακοινώθηκε μετά τη χθεσινή σύσκεψη που είχε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με τους δημάρχους – μέλη του του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που δημιουργούνται λόγω ακραίων καιρικών φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.
Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε την οικονομική ενίσχυση του πάρκου με το ποσό των 700.000 ευρώ καθώς και την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης ώστε να υπάρχει σταθερή δέσμευση της πολιτείας για τη διάθεση πόρων συντήρησης και διαχείρισης του Πάρκου.
«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε νομοθετική ρύθμιση για να μπορούμε από το Πράσινο Ταμείο να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα των πιστώσεων και συμφωνήσαμε να γίνει -με πρωτοβουλία μας- μια σύσκεψη το πρώτο 10ημερο του Γενάρη με τον κ. Σκουρλέτη και τον κ. Τσιρώνη για να δώσουμε λύση σε αυτό το ζήτημα».

Σχετικά με τα έργα υποδομής κι αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνει συνάντηση με το συναρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και τους δημάρχους της περιοχής.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος