Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
 

 «Πράσινη» η Δημοτική Βιβλοθήκη Πυλαίας- Χορτιάτη

Αναρτήθηκε: 26.12.2015

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πυλαίας-ΧορτιάτηΠράσινες παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης υλοποιεί ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στο Πανόραμα. Δημιουργώντας στο κέντρο της πόλης μια όμορφη «eco-library» (οικολογική βιβλιοθήκη) για τους δημότες της περιοχής.

Μεταξύ των παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν στο χώρο όπου παλιά στεγαζόταν το παλιό  Δημαρχείο και από τον Δεκέμβριο του 2013 λειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη, περιλαμβάνονται παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, θερμομόνωση των ορόφων, με τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών σε όλους τους ορόφους του κτιρίου, αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων με τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων με θερμοδιακόπτη και διπλά κρύσταλλα.

Επίσης έγιναν αλλαγές φωτιστικών σωμάτων ενεργειακού τύπου, αντικατάσταση όλων των εξωτερικών φωτιστικών και τοποθέτηση καινούργιων προβολών ενεργειακής απόδοσης, αλλαγή κουφωμάτων και πολλές εσωτερικές βαφές, ενώ αλλάχτηκε και η εξωτερική πόρτα.

Οι επεμβάσεις συμπεριλαμβάνονται στο έργο του ΕΣΠΑ με τίτλο «ενεργειακή αναβάθμιση του τέως δημαρχείου Πανοράματος και του Γυμνασίου Πανοράματος του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη» και είναι συνολικού προϋπολογισμού 415.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο, όπως επισημαίνεται, εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη να μετατραπεί σταδιακά σε μια βιώσιμη ενεργειακά πόλη και αποτελεί συνέχεια πολλών ανάλογων δράσεων του δήμου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη έχει ήδη υπογράψει το «Σύμφωνο των Δημάρχων», μια πρωτοβουλία των δημάρχων 2000 και πλέον πόλεων της Ευρώπης για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα καθώς και το Έγγραφο Στρατηγικής Πολιτικής City-SEC για πρωτοβουλίες αειφόρου ανάπτυξης και καθαρότερο αστικό περιβάλλον.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος