Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
 

Εξάρθρωση κυκλώματος προώθησης προσφύγων – μεταναστών

Αναρτήθηκε: 29.11.2015

Μετανάστες περιμένουν στην ουρά για να κάνουν αίτηση για παροχή πολιτικού ασύλου στην Υπηρεσία Ασύλου, Αθήνα, την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015. Την πρόσληψη προσωπικού με έκτακτες διαδικασίες στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και στην Υπηρεσία Ασύλου, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου με συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο μετά την ολοκλήρωση της δι-υπουργικής σύσκεψης για τη διαχείριση των αυξανόμενων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Κύκλωμα αποτελούμενο από 6 άτομα προωθούσε παράνομα στην Ελλάδα πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες.

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Διδυμοτείχου της διεύθυνσης αστυνομίας Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία έξι μελών της οργάνωσης, τεσσάρων Ελλήνων, ηλικίας 50, 36, 34 και 32 ετών και δύο υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 28 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και μεταφορά μη νομίμων αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 50χρονος, ο οποίος ερχόταν σε επαφή με άγνωστα μέχρι στιγμής μέλη της και στη συνέχεια, επιβαίνοντας σε όχημα με οδηγό τον 36χρονο, καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, στο σημείο παραλαβής των μη νόμιμων αλλοδαπών. Στη συνέχεια, αφού επιβίβαζαν σε όχημα τους πρόσφυγες και παράτυπους, τους μετέφεραν παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος