Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
 

Δήμος Έδεσσας: «Όχι στην κατάργηση του αστυνομικών τμημάτων»

Αναρτήθηκε: 13.11.2015

astynomiaΤην έντονη αγανάκτηση του δήμου και των κατοίκων, για την κατάργηση αστυνομικών τμημάτων, εκφράζει με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό ο δήμαρχος Έδεσσας. Ειδικότερα ο δήμαρχός Δημήτριος Γιάννου επισημαίνει:

Κύριε Υπουργέ,

στις 11 Νοεμβρίου 2015, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση ενημέρωσης για το σχέδιο αναδιάταξης των υπηρεσιών της Αστυνομίας στην Κεντρική Μακεδονία. Κατά την εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε στους ανυποψίαστους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, αιρετούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, ένα σχέδιο που σε ότι αφορά στην περιοχή του Νομού Πέλλας αναφέρει την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Άρνισσας και Κρύας Βρύσης.

Καταρχάς η διαδικασία ήταν απαράδεκτη! Οι Δήμαρχοι, ως εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών, κληθήκαμε να ενημερωθούμε για ειλημμένες αποφάσεις που αφορούν εξαιρετικής σημασίας ζητήματα, όπως είναι η ασφάλεια των πολιτών. Αντί να ζητηθεί η άποψη των τοπικών κοινωνιών μας καλέσατε να μας κάνετε ανακοινώσεις! Ίσως θα πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που δεν μας στείλατε εγγράφως την ενημέρωση, ξεκινώντας με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Άρνισσας»…

Σε ότι αφορά στο περιεχόμενο αμφισβητώ ευθέως τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ότι δηλαδή υπάρχει χαμηλή εγκληματικότητα και δεν υπάρχει λόγος διατήρησης του Τμήματος της Άρνισσας. Το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα καλύπτει μία μεγάλη γεωγραφικά περιοχή, που έχει έντονη τουριστική κίνηση και τα τελευταία χρόνια όλοι μας γνωρίζουμε ότι υπάρχει έξαρση του φαινομένου κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια. Επιπλέον, το οδικό δίκτυο είναι σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση, γεγονός που δυσχεραίνει την δυνατότητα αντίδρασης από την Έδεσσα. Τέλος, η περιοχή που καλύπτει το συγκεκριμένο Τμήμα βρίσκεται στα σύνορα και οι κάτοικοι θα προτιμούσαν την παρουσία του Αστυνομικού Τμήματος Άρνισσας από τους βερμπαλισμούς των πολιτικών περί «ακριτών» και «αυτών που φυλάττουν Θερμοπύλες». Μόνο έτσι θα τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, ενώ σε άλλη περίπτωση θα είναι σαν να τους αφήνετε στο έλεος του Θεού!

Θέλω να τονίσω ότι η ανακοίνωση του σχεδίου αυτού μπορεί να μην ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες εδώ και καιρό, αλλά δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση. Δεν γνωρίζω εάν είχαν κάποια ενημέρωση οι Βουλευτές του Νομού Πέλλας. Σε περίπτωση που είχαν ενημέρωση όφειλαν να την μεταφέρουν στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ σε αντίθετη περίπτωση πιστεύω ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τήρησε μία διαδικασία που υπονομεύει το ρόλο τους…

Σε κάθε περίπτωση θέλω να σας ανακοινώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι διαφωνούμε και αντιδρούμε εντονότατα με τον σχεδιασμό αυτό, καθώς αποτελεί βαθύτατη πίστη μας ότι στην Παιδεία, την Υγεία και την Ασφάλεια δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις!

Ελπίζω ότι ο σχεδιασμός αυτός δεν αποτελεί οριστική απόφαση και θα υπάρξει ανατροπή του, κάτι για το οποίο καλώ τους Βουλευτές του Νομού Πέλλας και τους συμπολίτες μου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πιέσουμε με όλη τη δύναμη που διαθέτουμε για την άρση αυτής της αδικίας.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος