Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
 

Σλοβενία: Τεταμένη η κατάσταση σε κέντρα υποδοχής προσφύγων

Αναρτήθηκε: 30.10.2015

Πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάζονται από το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος το οποίο τους μετέφερε από το νησί της Χίου στον Πειραιά, 21 Οκτωβρίου 2015. Στον Πειραιά με 2.500 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασε το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», εκτελώντας έκτακτο δρομολόγιο αποκλειστικά από τη Χίο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Εντάσεις και επεισόδια προκαλούνται στα κέντρα υποδοχής προσφύγων στη Σλοβενία.  Τέσσερα τρένα, στα οποία επέβαιναν 4000 μετανάστες, έφθασαν στη διάρκεια της νύχτας από την ανατολική Σλαβονία της Κροατίας στη σλοβενική πόλη Ντόμποβα και τα σλοβενικά ΜΜΕ άρχισαν να περιγράφουν ως καταστροφική την κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων στη συγκεκριμένη πόλη και στην πόλη Μπρέζιτσε, τονίζοντας ότι η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο, επειδή η Αυστρία επιβραδύνει την υποδοχή μεταναστών.

Στη σλοβενική συνοριακή διάβαση Σέντιλι σήμερα το πρωί βρίσκονται περίπου 3.500 πρόσφυγες παγωμένοι και νευρικοί, επειδή Αυστριακοί συνοριακοί αστυνομικοί δεν τους αφήνουν να προχωρήσουν, μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Σλοβενίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος