Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
 

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης 53 προστατευόμενες περιοχές  «NATURA 2000»

Αναρτήθηκε: 19.10.2015

2Εκστρατεία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των πολιτών, φορέων, και υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης για τις 53 προστατευόμενες περιοχές του δικτύου «NATURA 2000» ξεκινάει η Περιφέρεια Κρήτης  με στόχο να συμβάλλει στην προστασία και την ανάδειξη της αξίας των  προστατευόμενων περιοχών της Κρήτης που είναι ενταγμένες στο δίκτυο. Σκοπός των ημερίδων είναι επίσης να κινητοποιήσει, να παροτρύνει τους κατοίκους των 22 Δήμων του νησιού να αναγνωρίσουν τη σημασία της προστασίας και της ανάδειξης των προστατευόμενων περιοχών και να τους ενημερώσει για τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την διασύνδεση τους με την παραγωγική διαδικασία, την αγροτοδιατροφική αλυσίδα και τον αειφόρο τουρισμό.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Κρήτης με τη συνεργασία 22 δήμων του νησιού που στις περιοχές τους υπάρχουν προστατευμένες περιοχές NATURA, ξεκινάει μήνα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης με την πραγματοποίηση ανοιχτών ημερίδων από 20 Οκτωβρίου, για την προστασία και ανάδειξη των περιοχών αυτών.

Οι ημερίδες αρχίζουν αύριο Τρίτη 20 Οκτωβρίου από το δήμο Ηρακλείου στις 5 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα Καστελλάκη) και θα συνεχιστούν στους υπόλοιπους δήμους και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού αναλυτικά το πρόγραμμα των ημερίδων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο NATURA 2000 καθώς επίσης για τις 22 ημερίδες στη Κρήτη στον ιστότοπο: https://natura2000.crete.gov.gr/index.php?id=20 όπως επίσης στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης www.crete.gov.gr

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος