Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
 

Τουρκία: Απόλυση δημοσιογράφου λόγω κριτικής στον Ερντογάν

Αναρτήθηκε: 24.07.2015

ΣουρουκΤον επιφανέστερο από τους αρθρογράφους της, Καντρί Γκιουρσέλ, απέλυσε η εφημερίδα Milliyet, με μια σύντομη δήλωση που δημοσιεύεται στον Τουρκικό Τύπο.

Είχε προηγηθεί μήνυμά του στο Twitter, στο οποίο έκανε λόγο για την ευθύνη του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη φονική επίθεση αυτοκτονίας στο Σουρούτς, που αποδίδεται στο «Ισλαμικό κράτος».

Η δήλωση της Milliyet αναφέρει: «Σταματήσαμε τη συνεργασία μας με τον κ. Καντρί Γκιουρσέλ από τις 22 Ιουλίου 2015 εξαιτίας των θέσεών του, που επηρεάζουν το εργασιακό περιβάλλον μας». Ο δημοσιογράφος κατήγγειλε στον λογαριασμό του στο Twitter την υποκρισία των υπεύθυνων του πλανήτη, οι οποίοι απηύθυναν συλλυπητήρια στον Ερντογάν μετά την επίθεση στο Σουρούτς, κοντά στη Συρία, η οποία στοίχισε τη ζωή 32 ανθρώπων και προκάλεσε τον τραυματισμό περίπου 100.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Είναι ντροπή ξένοι αξιωματούχοι να τηλεφωνούν στο πρόσωπο που είναι ο κύριος υπεύθυνος για την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία για να του υποβάλλουν συλλυπητήρια μετά την επίθεση του Σουρούτς».

Η τουρκική αντιπολίτευση και πολλές ξένες πρωτεύουσες κατηγορούν την κυβέρνηση Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002 στην Άγκυρα, ότι συχνά κλείνει τα μάτια, ή και ότι ενθαρρύνει τις δραστηριότητες τζιχαντιστικών οργανώσεων όπως το «Ισλαμικό Κράτος». Η τουρκική κυβέρνηση από την πλευρά της απορρίπτει τις κατηγορίες.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος