Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
 

O Δ. Καφαντάρης στην ετήσια τακτική συνάντηση της UCLG

Αναρτήθηκε: 15.06.2015

Δ. Καφαντάρης με τον πρόεδρο UCLG)  και δήμαρχο Κωνσταντινούπολης  Kadir TobasΣτην ετήσια τακτική συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Ηνωμένες Πόλεις και Τοπικές Αρχές (UCLG), που πραγματοποιήθηκε  από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου στο Porto Alegre της Βραζιλίας, εκ μέρους της ΚΕΔΕ και του προέδρου της Γ. Πατούλη, συμμετείχε ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης.

Στα κεντρικά θέματα της φετινής συνάντησης ήταν:

Η προετοιμασία ενόψει της  Δεύτερης Παγκόσμιας Συνέλευσης  των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών προς το Habitat III για τη Στέγαση και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που θα πραγματοποιηθεί στο Quito του Ισημερινού τον Οκτώβριο του 2016.

Η κατάρτιση της Παγκόσμιας Ατζέντας των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών για τον 21ο αιώνα.

Η διασφάλιση και αποκέντρωση πόρων προς τις τοπικές και περιφερειακές αρχές για πολιτικές ανάπτυξης.

Τέλος συζητήθηκαν τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Φόρουμ για το Νερό (Κορέα 12-17 Απριλίου), ενώ επιβεβαιώθηκε ότι η αναγνώριση της πρόσβασης στο νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση αυτού του δημόσιου αγαθού, εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του UCLG

 

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της ΕΕ του UCLG, ο Δ. Καφαντάρης, είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με δημάρχους πόλεων, όπως  του Λίβερπουλ, Τορίνο, αλλά και του Bangante του Kαμερούν καθώς και με  το πρόεδρο του Οργανισμού (UCLG )  και δήμαρχο Κωνσταντινούπολης  Kadir Tobas, καθώς  και τη δήμαρχο του Diyarbakir, Gultan Kisana.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε επίσης εγκάρδια συνάντηση με τον δήμαρχο του Porto Alegre, Jose Fortunati, στον οποίο μετέφερε πρόσκληση  να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Επίσης, μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Δήμων Τουρκίας και του προέδρου της κ. Tobas και τη συμμετοχή  του γενικού γραμματέα της Ένωσης Hayrettin Gunngor, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, στην οποία ο κ. Καφαντάρης μετέφερε μεταξύ άλλων το έντονο ενδιαφέρον της νέας ηγεσίας  της ΚΕΔΕ, να αναπτυχθεί συνεργασία σε διαφορά επίπεδα μεταξύ των Τοπικών Αρχών των δυο χωρών και το ίδιο εκφράστηκε και από τη δική τους πλευρά.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος