Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
 

Η Μαδρίτη απέκτησε δήμαρχο προερχόμενη από την αριστερά έπειτα από 24 χρόνια

Αναρτήθηκε: 12.06.2015

Manuela CarmenaΜία αριστερή πρώην δικαστής, η οποία υποστηρίχθηκε από το κόμμα Podemos που τάσσεται κατά της λιτότητας, θα γίνει η επόμενη δήμαρχος της ισπανικής πρωτεύουσας αφού εξασφάλισε την υποστήριξη των Σοσιαλιστών τερματίζοντας 24 χρόνια διακυβέρνησης της Μαδρίτης από το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα.

Η Μανουέλα Καρμένα, 71 ετών, ο διορισμός της οποίας ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου με τους Σοσιαλιστές, διεξήγαγε μία προεκλογική εκστρατεία κατά της διαφθοράς η οποία επικεντρώθηκε στο σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης δημοσίων υπηρεσιών και στην αποτροπή των εξώσεων στη Μαδρίτη.

Παρότι υποστηρίχθηκε από το Podemos, η πρώην ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Φράνκο δηλώνει ότι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ελπίζει ότι θα φέρει μία «πραγματική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ασκείται η πολιτική».

Αν και η υποψήφια του PP, η βετεράνος του κόμματος Εσπεράνθα Αγκίρε, κέρδισε τις περισσότερες ψήφους και έδρες στις δημοτικές εκλογές της 24ης Μαΐου, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των 29 εδρών που απαιτούνταν προκειμένου να εκλεγεί δήμαρχος.

Η συμμαχία κοινοτικών ακτιβιστών της Καρμένα, Ahora Madrid (“Μαδρίτη Τώρα”) έχει το αντίστοιχό της σε έναν παρόμοιο αριστερό συνασπισμό στη Βαρκελώνη, υπό την ηγεσία της ακτιβίστριας κατά των εξώσεων Άντα Κολάου, η οποία εξελέγη σήμερα δήμαρχος στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος