Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
 

Γερμανία: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, ενόψει του G7

Αναρτήθηκε: 06.06.2015

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν στο γερμανικό θέρετρο Γκάρμις- Παρτενκίρχεν, όπου χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν, ενάντια στη Σύνοδο της ομάδας των 7 οικονομικά ισχυρότερων χωρών G7, που ξεκινά αύριο σε κοντινό πολυτελές ξενοδοχείο.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού όταν μία ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό. Ξέσπασαν συγκρούσεις και τουλάχιστον ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε. Η αστυνομία υπολογίζει τον αριθμό των διαδηλωτών στους 3.600 ανθρώπους ενώ οι διοργανωτές της κινητοποίησης εκτιμούν ότι τουλάχιστον 4.500 άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Τουλάχιστον 17.000 Γερμανοί αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του χώρου της συνόδου στις βαυαρικές Άλπεις και άλλοι 2.000 Αυστριακοί αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή στα σύνορα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα υποδεχθεί τους ηγέτες της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αύριο σε μία σύνοδο που αναμένεται να επικεντρωθεί σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η μάχη για την αντιμετώπιση των πανδημιών, το Μεσανατολικό και η κρίση στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος