Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
 

Ηράκλειο: Ημέρες καινοτομίας και τεχνολογίας για αγρότες

Αναρτήθηκε: 05.06.2015

DSCN2717 (2)Επαγγελματίες του αγροτικού τομέα και τεχνολόγοι της πληροφορικής  ανταλλάσουν γνώσεις και εμπειρίες στις τριήμερες εκδηλώσεις καινοτομίας και τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα  από το  Agrockathon που ξεκίνησαν σήμερα στο Ηράκλειο. Στόχος των διοργανωτών να δημιουργηθούν συσκευές και συστήματα ως τεχνολογικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα του αγροτικού τομέα αλλά και την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των αγροτών. Την προσπάθεια ενίσχυσαν η Αντιδημαρχία Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης και το τμήμα Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Διαφάνειας του Δήμου με Προϊστάμενο τον κ.Κωστή Μοχιανάκη.

Το Agrockathon απευθύνεται σε 4 κατηγορίες επαγγελματιών:παραγωγούς/γεωπόνους,προγραμματιστές, designers καιτεχνίτες, οι οποίοι θα σχηματίσουν τέσσερις ομάδες των 6-8 ατόμων και θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις μέρες προκειμένου να δημιουργήσουν  μία συσκευή ή ένα σύστημα, τα οποία θα ανταποκρίνονται και θα παρέχουν λύση σε μία πραγματική αγροτική/κτηνοτροφική ανάγκη. Στο τέλος του τριημέρου Agrockathon, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ομάδων τους, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη κατά την παρουσίαση. Σαν πρωτοβουλία το Agrockathon ενθαρύνει την προστασία και τη διάθεση των αποτελεσμάτων χρησιμοποιώντας άδειες ελεύθερου λογισμικού.

Επιθυμητό αποτέλεσμα, σε δεύτερο χρόνο, για τους διοργανωτές του Agrockathon είναι να δημιουργηθούν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, startups ή εταιρείες που θα ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην αγροτική τεχνολογία και να υλοποιήσουν τις ιδέες που αναπτύχθηκαν στο Agrockathon σε προϊόντα. Ιδέες για προϊόντα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τομέα μπορούν να αφορούν στην επιτήρηση της αγροτικής/κτηνοτροφικής παραγωγής, τον εκσυγχρονισμό υπάρχουσων συσκευών χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες, ή σε πλατφόρμες ανταλλαγής πληροφοριών για καλύτερο συντονισμό παραγωγής και διανομής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν ιδέες και να ενημερωθούν για σύγχρονες καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί παγκοσμίως για την ενίσχυση και την εξέλιξη του αγροτικού τομέα μέσω του blog που έχει δημιουργηθεί από τους διοργανωτές του Agrockathon.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και μέλος του δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης Enterprise Europe Network-Hellas, στηρίζει την πρωτοβουλία Agrockathon. Το ΕΚΤ θα συμμετέχει στην επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού, παρέχοντας επιστημονική υποστήριξη και επιπλέον θα παρέχει στοχευμένες υπηρεσίες επιχειρηματικής καθοδήγησης, πρόσβασης σε χρηματοδότηση και διαχείρισης της καινοτομίας σε επιλεγμένες ομάδες νικητών των οποίων τα προϊόντα παρουσιάζουν υψηλή προστιθέμενη αξία.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρώι ενώ η παρουσίαση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 5.30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.Site: www.agrockathon.eu

Blog: www.agrockathon.eu/#blog

Facebook: https://www.facebook.com/agrockathon

Παρουσίαση αποτελεσμάτων: https://www.facebook.com/events/822376604513266/

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος