Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
 

Χανιά: Πανευρωπαϊκή γιορτή “Love Your Local Market”

Αναρτήθηκε: 29.05.2015

πανευρωπαϊκή γιορτή αγορώνΗ Δημοτική Αγορά των Χανίων, θα βρεθεί σήμερα Παρασκευή 29 και αύριο Σάββατο 30 Μαΐου, στο επίκεντρο της πανευρωπαϊκής γιορτής  τοπικών αγορών,

“Love Your Local Market”, η οποία είναι αφιερωμένη στη σημασία των τοπικών αγορών και διοργανώνεται για να τιμηθεί το κοινό, που τις στηρίζει.

Στη γιορτή συμμετέχουν 19 χώρες και περισσότερες από 2.000 τοπικές αγορές.

“Ένας από τους στόχους της δημοτικής αρχής είναι η “εξωστρέφεια”  των κρητικών προϊόντων και η συμμετοχή σε πανευρωπαϊκές γιορτές, οι οποίες θα προσελκύσουν αγοραστές των προϊόντων του τόπου μας, ενώ απώτερος στόχος μας είναι η πόλη μας ν’ αποτελέσει γαστρονομικό προορισμό, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”, όπως είπε   χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Γιάννης Μαράκης.

Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Παρασκευή 29 Μαΐου

18.00 – 22.00: Αναβίωση παραδοσιακού καφενείου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Το Ρόδο”. Άνδρες και γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές σερβίρουν καφέδες, παραδοσιακά εδέσματα και ποτά στους επισκέπτες.

18.00 – 20.00: Κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

20.00 – 21.00: Διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά: “Η Τέλεια Συνταγή” από την ομάδα Killing the Fly

Σάββατο 30 Μαΐου

10.00 – 14.00: Διαδραστικό cooking show με τοπικούς σεφ, οι οποίοι μαγειρεύουν μαζί με τους περαστικούς, παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα και κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας Α.Ε., ο Δήμος Χανίων, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς.

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος