Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
 

Ισπανία: Οι Podemos καθ΄ οδόν προς Μαδρίτη και Βαρκελώνη

Αναρτήθηκε: 24.05.2015

ispania_ekloges_874852979Σημαντικά κέρδη στις κάλπες των δημοτικών  και περιφερειακών εκλογών έχουν οι νεόκοποι Podemos και Ciudadanos, τρέχοντας με φόρα για τη «μητέρα των μαχών», τις βουλευτικές εκλογές στα τέλη του 2015.

Σύμφωνα  με τα exit poll το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι χάνει για πρώτη φορά από το 1991 το προπύργιο της Μαδρίτης ενώ στα  χέρια της αριστερής συμμαχίας υπό το Podemos δείχνει να περνά και η Βαρκελώνη, νίκη-εμπόδιο για τα κόμματα που στηρίζουν την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα έλαβε τις περισσότερες ψήφους στις κάλπες που στήθηκαν την Κυριακή για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, όμως δεν εξασφαλίζει την πλειοψηφία στις περισσότερες περιοχές.
Ο Μαριάνο Ραχόι χάνει στις τοπικές εκλογές το «κάστρο» της Μαδρίτης, έπειτα από 20 χρόνια, αλλά και το προπύργιο της Βαλένθια. Το PP φαίνεται επίσης να χάνει και την πλειοψηφία στο περιφερειακό Κοινοβούλιο της Μαδρίτης.
Η αριστερή πλατφόρμα με οδηγό το Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας φέρεται πως βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη νίκη στο δήμο της Μαδρίτης, καθώς και στη Βαρκελώνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας.
Η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες ήταν οριακά υψηλότερη συγκριτικά με την τελευταία αντίστοιχη εκλογική αναμέτρηση το 2007.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος