Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
 

Ερντογάν: Η Ευρώπη να “κάνει το καθήκον” της απάναντι στους μετανάστες

Αναρτήθηκε: 14.05.2015

ΕρντογάνΈκκληση στην Ευρώπη να «κάνει το καθήκον» της απέναντι στους μετανάστες, απηύθυνε  ο πρόεδρος της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ υπενθύμισε ότι η Τουρκία φιλοξενεί ήδη από την πλευρά της περίπου 2 εκατομμύρια πρόσφυγες.

«Η Τουρκία δαπάνησε 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια (4,9 δισεκατομμύρια ευρώ) προκειμένου να υποδεχθεί και να παράσχει φροντίδα σε 1,7 εκατομμύρια Σύρους και σε 300.000 Ιρακινούς που φιλοξενούνται σε καταυλισμούς προσφύγων ή σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στα Τίρανα, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη.

«Όλοι μας έχουμε υπάρξει μάρτυρες του τρόπου με τον οποίο οι μετανάστες χάνουν την ζωή τους στη Μεσόγειο ή αλλού και έχουμε δει ξεκάθαρα τη στάση της Ευρώπης προς εκείνους» επισήμανε ο ίδιος.

«Μήπως είμαστε αδιάφοροι προς αυτούς τους φτωχούς ανθρώπους που δεν έχουν καταφύγιο; Οι ανεπτυγμένες χώρες δεν πρέπει να τους προτείνουν μία λύση;» διερωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν επίσης υποχρεώσεις και ο καθένας πρέπει να κάνει το καθήκον του» κατέληξε ο Ερντογάν.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος