Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
 

Μέτρα εξοικονόμησης νερού στην Καλιφόρνια εξαιτίας της ξηρασίας

Αναρτήθηκε: 06.05.2015

Οι εταιρίες νερού της Καλιφόρνιας ενέκριναν χθες τα πρώτα μέτρα της πολιτείας για υποχρεωτικές περικοπές στη χρήση νερού για οικιακούς καταναλωτές καθώς η καταστροφική ξηρασία που πλήττει την περιοχή εισέρχεται στον τέταρτο χρόνο της.

Τα έκτακτα μέτρα, που υποχρεώνουν ορισμένες κοινότητες να περικόψουν τη χρήση νερού έως και 36%, εγκρίθηκαν ομόφωνα αργά χθες από το Πολιτειακό Συμβούλιο Ελέγχου Υδάτινων Πόρων, αφού ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν στάθηκε στη μέση ενός κίτρινου λιβαδιού και έδωσε εντολή για περικοπές σε όλη την πολιτεία.

Οι οικιακοί καταναλωτές θα είναι εκείνοι που θα πληγούν περισσότερο, αν και συντελούν μόνο στο 20% της κατανάλωσης νερού στην πολιτεία, ενώ ο τεράστιος αγροτικός τομέας, που σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Πολιτικής της Καλιφόρνιας συντελεί στο 80% της κατανάλωσης που συνδέεται με τον άνθρωπο, έχει εξαιρεθεί.

Το Σαν Φρανσίσκο θα πρέπει να περικόψει τη χρήση νερού κατά 8%, το Λος Άντζελες κατά 16%, το Σαν Χοσέ κατά 20% και το Σακραμέντο κατά 28%. Οι πόλεις Μπέικερσφιλντ και Μοντέστο, στον σιτοβολώνα της πολιτείας Σαν Χοακίν Βάλεϊ, καθώς και το Μπέβερλι Χιλς στη νότια Καλιφόρνια θα πρέπει να μειώσουν τη χρήση νερού έως και 36%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος