Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
 

Ιταλία: “Προληπτική” απαγόρευση διαδηλώσεων προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών

Αναρτήθηκε: 03.05.2015

Ιταλία EXPO«Όταν θα υπάρχει υψηλός δείκτης επικινδυνότητας, θα απαγορεύονται οι πορείες στο κέντρο των πόλεων, όπως συμβαίνει με τους φιλάθλους, όταν τους απαγορεύεται να παρακολουθούν παιχνίδια της ομάδας τους εκτός έδρας», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλα Σέρα, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο, με αφορμή τις βίαιες διαδηλώσεις «No Expo»,  την Παρασκευή στο Μιλάνο.

Ο Αλφάνο αναφέρει ότι την περασμένη Παρασκευή, στο Μιλάνο, αποφεύχθηκε η χειρότερη δυνατή εξέλιξη, επειδή, όπως ισχυρίζεται,  οι διαδηλωτές  πυρπόλησαν αυτοκίνητα, τράπεζες και καταστήματα, και  ήθελαν να φτάσουν μέχρι το κεντρικότερο σημείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας, την πλατεία του καθεδρικού ναού Ντουόμο.

Ο Ιταλός κεντροδεξιός πολιτικός τονίζει ότι η κυβέρνηση Ρέντσι «εργάζεται για την υιοθέτηση προληπτικών απαγορεύσεων, όπως συμβαίνει με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Δηλώνει επίσης ότι το ιταλικό κράτος είναι έτοιμο να πλαισιώσει την περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές εξαιτίας των βίαιων διαδηλωτών «No Expo», πριν από δύο ημέρες.

Σε ό,τι αφορά την επίσημη θέση του κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, και της Λέγκα του Βορρά, που έχουν ζητήσει την παραίτησή του εξαιτίας αναποτελεσματικής διαχείρισης της δημόσιας τάξης, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών απαντά σε ειρωνικό τόνο: «Περίεργο, άργησαν. Τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες δεν μου είχαν ζητήσει ακόμη να παραιτηθώ».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος