Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
 

Δράσεις δήμων του Κεντρικού Τομέα και της Περιφέρειας Αττικής για τους πρόσφυγες

Αναρτήθηκε: 28.04.2015

Σύροι πρόσφυγεςΣτην απόφαση ανάπτυξης δράσεων, συνεργασιών και επαφών των Δήμων του Κ.Τ. Αθήνας και της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα της Αθήνας, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για την εξεύρεση λύσεων για τις ροές προσφύγων προχώρησαν δήμοι και περιφέρεια.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη των Δήμων του Κεντρικού Τομέα Αθήνας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης των Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, για τη συνδρομή τους στη διαχείριση των προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας.

Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθήνας Ερμίνας Κυπριανίδου και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ζωγράφου Γιώργος Καππής, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δάφνης-Υμηττού Κώστας Λιούτας και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Στη συνάντηση αναγνωρίστηκε η ανυπαρξία δομών φιλοξενίας προσφύγων, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναφέρθηκαν οι δυνατότητες συνεισφοράς των Δήμων και της Περιφέρειας στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ανεύρεση μικρών ανοιχτών δομών φιλοξενίας προσφύγων, όπου θα γίνονται οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος