Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019
 

Γαλλία: την Κυριακή κρίσιμες τοπικές εκλογές

Αναρτήθηκε: 19.03.2015

ΛεπένΣαφές προβάδισμα του εθνικιστικού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας στον πρώτο γύρο των τοπικών εκλογών της Γαλλίας την ερχόμενη Κυριακή δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ενώ το κυβερνών κόμμα φαίνεται ότι βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Ειδικότερα σύμφωνα με μέτρηση της εταιρείας IFOP για το Le Figaro το Εθνικό Μέτωπο (FN) συγκεντρώνει το 30% των ψήφων, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται με 29% η συμμαχία του συντηρητικού UMP με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και του κεντροδεξιού UDI. Το σοσιαλιστικό κόμμα του Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει μόλις 19% και είναι τρίτο.

Αν και θεωρείται απίθανο στο δεύτερο γύρο, στις 30 Μαρτίου το Εθνικό Μέτωπο να εκλέξει πολλούς τοπικούς αντιπροσώπους, ωστόσο η πρωτιά στον πρώτο γύρο δημιουργεί προβληματισμό και σίγουρα δίνει ένα επιπλέον επικοινωνιακό «χαρτί» στη Μαρίν Λεπέν. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι κέρδισε τις Ευρωεκλογές, ενώ έρχεται πρώτη στις δημοσκοπήσεις και στις επικείμενες κρίσιμες προεδρικές εκλογές το 2017.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος