Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
 

Γερμανία: Ακροδεξιές απειλές οδήγησαν σε παραίτηση τον δήμαρχο του Τρόγκλιτς

Αναρτήθηκε: 12.03.2015

Μάρκους ΝιρτΜετά από πίεση μελών του ακροδεξιού κόμματος NPD να μη γίνει υποδοχή προσφύγων σε ειδικό κατάλλυμα παραιτήθηκε ο δήμαρχος δήμαρχος του χωριού Τρόγκλιτς της Σαξονίας-Άνχαλτ, Μάρκους Νιρτ.

Ο Μάρκους Νιρτ παραιτήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη φοβούμενος για την ασφάλεια του ίδιου και της οικογένειάς του. Αιτία των απειλών εναντίον του δημάρχου ήταν οι προσπάθειες μηνών που κατέβαλε στο δημοτικό συμβούλιο του Τρόγκλιτς αλλά και στην τοπική κοινωνία ώστε η κοινότητά τους να παράσχει κατάλυμα σε πρόσφυγες.

Η παραίτηση του Μάρκους Νιρτ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις πολιτικών από όλο το πολιτικό φάσμα. Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας χαρακτήρισε το συμβάν «τραγωδία για τη δημοκρατία μας», ενώ ο  αντιπρόεδρος των χριστιανοδημοκρατών Άρμιν Λάσετ να κάνει λόγο για «προειδοποίηση» και τονίζει ότι θα «πρέπει να υποδειχθούν ξεκάθαρα όρια σε όσους αντιτίθενται στη δημοκρατική τάξη». Το κόμμα της Αριστεράς προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπάνω, καθιστώντας συνυπεύθυνη τη γερμανική κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Αριστεράς Μπερντ Ρίξινγκερ «αυτό που ζούμε στο Τρόγκλιτς είναι η αποτυχία μιας πολιτικής που αδιαφορεί για τα κοινωνικά προβλήματα».

Το ζήτημα σχολίασε μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk και ο αντιπρόεδρος των γερμανών σοσιαλδημοκρατών Ραλφ Στέγκνερ. Όπως δήλωσε, «πρέπει να πω ειλικρινά ότι δεν με εξέπληξε, αλλά πραγματικά με εξόργισε και μου έφερε στο νου το γεγονός ότι οι νέοι και οι παλιοί ναζί εμφανίζονται πάλι με τόσο θράσος στη Γερμανία, παντού».

Πληροφορίες από DW.DE

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος