Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
 

Σχέδιο νόμου για την μεταφορά των μαθητών προωθεί άμεσα το ΥΠΕΣ

Αναρτήθηκε: 26.02.2015

μεταφοράΣχέδιο νόμου σχετικά με την «ρύθμιση επειγόντων θεμάτων μεταφοράς μαθητών» για το σχολικό έτος 2014-15 προωθείται στη Βουλή προς ψήφιση τις πρώτες μέρες της εβδομάδας από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι οι συμβάσεις οι οποίες προϋπήρχαν για την μεταφορά των μαθητών, με λεωφορεία και ταξί έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν ολόκληρη την σχολική χρονιά. Το σχέδιο νόμου, όπως ανέφερε ο υπουργός, σε πρώτη φάση, θα περιλαμβάνει την παράταση των συμβάσεων καθώς και οφειλές και υπερβάσεις που απορρέουν από τις προηγούμενες συμβάσεις της περιόδου 2014-15. «Σκοπός είναι να μην μείνει κανένας μαθητής χωρίς να μεταφερθεί μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς» δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

 Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι παρίσταται ανάγκη αντιμετώπισης επειγουσών αναγκών που σχετίζονται με την ομαλή σχολική ζωή χιλιάδων παιδιών και διενεργούνται μέσω δημόσιων συμβάσεων. Παρά τις συστηματικές προσπάθειες των Περιφερειών και του Δημοσίου, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις για την υπογραφή των συμβάσεων. Η προθεσμία για την ανάδειξη αναδόχων για τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών κοντεύει να εκπνεύσει με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος, χιλιάδες μαθητές να μην μπορούν από την 1η Μαρτίου να μεταβούν στα σχολεία τους. Το αίτημα για παράταση του ισχύοντος μεταβατικού σταδίου στηρίζεται ομόφωνα από το σύνολο των αυτοδιοικητικών δομών και πολιτικών δυνάμεων.

 Διαβάστε αναλυτικά τί προβλέπει η αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος