Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
 

Επανασύσταση του ΟΠΑΔ ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αναρτήθηκε: 17.02.2015

opadΤην άμεση επανασύσταση του ΟΠΑΔ ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς το ταμείο δεν επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και για να αποκατασταθεί η ομαλή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Δημοσίου και των Δήμων,  με σχετικό αίτημά της προς τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλη, καθώς.

«Η κατάργηση του ΟΠΑΔ είχε σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του Δημοσίου και των Δήμων, εν ενεργεία και συνταξιούχων, καθώς με την μετάπτωση του Μητρώου στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Ι.Κ.Α., πολλά στοιχεία των ασφαλισμένων χάθηκαν, οδηγώντας την κατάσταση του Μητρώου πολλές δεκαετίες πίσω και την πιστοποίηση του ασφαλιστικού δικαιώματος ή την απλή έκδοση ενός Ευρωπαϊκού εντύπου πραγματική Οδύσσεια», τονίζει η ΠΟΕ -ΟΤΑ.

«Επιπρόσθετα, αναφέρει η ΠΟΕ –ΟΤΑ, ο ανύπαρκτος έλεγχος των εσόδων του ΟΠΑΔ σε συνδυασμό με την  απώλεια των στοιχείων των ασφαλισμένων, και με το δεδομένο ότι ο χώρος του Δημοσίου και των Δήμων αποτελεί τον μεγαλύτερο χρηματοδότη του συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας, αποδίδοντας περίπου 1 δις. στον ΕΟΠΥΥ σε ετήσια βάση, δημιουργούν τον κίνδυνο να αναπτυχθούν παθογένειες και να απειληθεί η  ομαλή χρηματοδότηση του συστήματος.

Επειδή ο ΟΠΑΔ- ΤΥΔΚΥ δεν επιβάρυνε ποτέ τον κρατικό προϋπολογισμό, και για να αποκατασταθεί η ομαλή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Δημοσίου και των Δήμων, ζητάμε την κατάργηση της υποπαραγράφου ΙΑ8 του μνημονιακού Νόμου 4254/2014 και την άμεση επανασύσταση του ΟΠΑΔ».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος