Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019
 

Την προεδρία της ΕΕ ανέλαβε η Λετονία

Αναρτήθηκε: 02.01.2015

Ευρωπαϊκή ΈνωσηΗ Λετονία ανέλαβε χθες την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ με τη δέσμευση να θέσει σε εφαρμογή το επενδυτικό σχέδιο των 315 δισ. ευρώ και την ελπίδα να ξεκινήσει να επανεξετάζει το ζήτημα της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Η Λετονία, η οποία έγινε μέλος της ΕΕ το 2004 και τον περασμένο χρόνο εντάχθηκε στην ευρωζώνη, έχει δηλώσει ότι στο επίκεντρο της προεδρίας της θα τεθεί το επενδυτικό σχέδιο το οποίο παρουσίασε τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Η Λετονία τάσσεται υπέρ της διατήρησης από την ΕΕ της σκληρής στάσης απέναντι στη Ρωσία και εκτιμά ότι ήρθε η ώρα η ΕΕ να επανεξετάσει το ζήτημα της ασφάλειας των συνόρων της, το οποίο εξετάστηκε για τελευταία φορά το 2003, μία εποχή κατά την οποία ο Ψυχρός Πόλεμος φαινόταν να έχει λήξει και κατά την οποία δεν υπήρχε ένταση στις σχέσεις Ανατολής-Δύσης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος