Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
 

Η Ευρωπαϊκές Χώρες στηρίζουν 3.600 οικογένειες της Αθήνας

Αναρτήθηκε: 31.12.2014

κοινωνική προστασίαΜε τη χρηματοδότηση χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, εξασφαλίζεται η διανομή κουπονιών σε  συνολικά 3.600 οικογένειες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης,  αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: «Με την έναρξη, σήμερα, της διανομής κουπονιών υλοποιείται μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες κοινωνικής αλληλεγγύης, με εταίρους τον δήμο Αθηναίων και τις χώρες τουΕΟΧ με επικεφαλής τη Νορβηγική κυβέρνηση, οι οποίες δείχνουν την εμπιστοσύνη τους, στην πολιτική κοινωνικής συνοχής που αναπτύσσει η δημοτική αρχή της Αθήνας».

Το πρόγραμμα, ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, αποσκοπεί στην άμεση ενίσχυση περισσότερων από 8.000 συμπολιτών μας, οι οποίοι υποστηρίζονται από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, με τη διάθεση κουπονιών αξίας 40 ευρώ, που κλιμακωτά θα φτάνουν τα 160 ευρώ τη φορά, αναλόγως με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας. Οι δικαιούχοι μπορούν να εξαργυρώσουν τα κουπόνια σε καταστήματα λιανικής πώλησης στα όρια των δήμου Αθηναίων, αγοράζοντας τρόφιμα και άλλα είδη της επιλογής τους. Συμμετέχουν, μετά από δημόσια πρόσκληση, οι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Το νέο αυτό πρόγραμμα στήριξης ευπαθών ομάδων από τον δήμο Αθηναίων, εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται από τον μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).Είναι ένα πρόγραμμα που αφορά μοναχικά άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς  και οικογένειες με ένα ή περισσότερα παιδιά.

Το πρόγραμμα σέβεται την αξιοπρέπεια των ωφελουμένων και τους αφήνει ανοικτό το δικαίωμα της επιλογής. Η πρώτη φάση της διανομής κουπονιών, που αφορά 1.100 συμπολίτες μας, ξεκίνησε σήμερα το πρωί στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας με τη συμμετοχή και αρωγή δεκάδων εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, υπαλλήλων του ΚΥΑΔΑ και άλλων φορέων. Η ανταπόκριση των ωφελουμένων πολιτών υπήρξε μεγάλη. Η διανομή κουπονιών θα συνεχιστεί και αύριο το πρωί (8.00- 14.00) και θα επαναληφθεί στις 5/1 και 7 – 12 Ιανουαρίου

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος