Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
 

Η ΚΕΔΕ για διάθεση προϊόντων “Χωρίς Μεσάζοντες”

Αναρτήθηκε: 18.12.2014

xoris mesazontesΜε αφορμή  τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά της διοργάνωσης της δράσης του Δήμου Νεάπολης –Συκεών «Χωρίς Μεσσάζοντες» το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ  δηλώνει την αντίθεσή του  σε αυτούς που προκαλέσανε  την επέμβαση προκειμένου να αποτραπεί η διαδικασία προσφοράς των προϊόντων.

Το Δ.Σ. απαιτεί από τα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στη συμπλήρωση του νομοθετικού πλαισίου, καθώς το ισχύον  είναι περιοριστικό και αποτρεπτικό  για την υλοποίηση τέτοιων δράσεων,  υπό την αιγίδα των δήμων, οι οποίοι είναι οι μόνοι που μπορούν να διασφαλίσουν τη νομιμότητα και κυρίως την ουσιαστική διάθεση  υψηλού επιπέδου και χαμηλών τιμών προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» από παραγωγούς και συνεταιρισμούς.

Επίσης το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ  καταγγέλλει την προσπάθεια προώθησης ρύθμισης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και δημοσίων έργων», (άρθρο 30 παρ. 5),   η οποία προέβλεπε την ακύρωση των οφειλών που έχει ο ΟΑΣΘ προς το Δήμο Νεάπολης –Συκεών από τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου, την κατάργηση των εκκρεμών δικών  και την επιστροφή στον Οργανισμό ποσών από τέλη που εισέπραξε ο Δήμος.

Αν και η αντισυνταγματική διάταξη αποσύρθηκε τελικά μετά την αντίδραση του Δήμου, ωστόσο η ΚΕΔΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι η Αυτοδιοίκηση θα προασπίσει με κάθε τρόπο τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά της και διαμηνύει σε κάθε κατεύθυνση πως κάθε προσπάθεια αφαίρεσης νόμιμων πόρων και αποκλειστικών αρμοδιοτήτων θα τη βρει απέναντι.

Επίσης τονίζει πως οι δήμοι με διαφάνεια, απόλυτη τήρηση της νομιμότητας και χρηστή διαχείριση  συνεχίζουν την προσπάθεια να ανταποκριθούν στη δύσκολη συγκυρία και καμία διάταξη νόμου από το παράθυρο δεν θα την διακυβεύσει.

Τέλος δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο ΟΑΣΘ δεν είναι αντίπαλος, αλλά δεν μπορεί να έχει διακριτική μεταχείριση κατά παράβαση των νόμων.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος