Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
 

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αδειοδότηση των δημοτικών παιδικών σταθμών

Αναρτήθηκε: 11.12.2014

paidikos stathmosΗ ΠΟΕ – ΟΤΑ  με ανακοίνωσή της καλεί υπουργείο Εσωτερικών και ΚΕΔΕ να μεριμνήσουν άμεσα προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα της αδειοδότησης των δημοτικών παιδικών σταθμών.

«Παράταση, χωρίς διασφάλιση με τα απαραίτητα πιστοποιητικά της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση. Διαιωνίζει το πρόβλημα, αφήνει εκτεθειμένους 1.100 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και περίπου 55.000 παιδιά οικογενειών κατά βάση με οικονομικά προβλήματα και δίδει το δικαίωμα σε τρίτους να επιχειρήσουν εκμετάλλευση της κατάστασης για ιδία οφέλη» τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

 

Επίσης σημειώνει ότι «ήδη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών έχει καταθέσει καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία και ζητά τον έλεγχο όλων των Παιδικών Σταθμών που δεν έχουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας. Με τη λήξη της μεταβατικής περιόδου λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών στις 31 Δεκεμβρίου 2014 αρκετοί θα είναι αυτοί που λόγω ελλείψεων σε υλικοτεχνικές υποδομές και προσωπικό και κατάλληλων κτιριακών εγκαταστάσεων θα τεθούν στο στόχαστρο των ιδιωτικών συμφερόντων για λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται».

 

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και την ΚΕΔΕ «να λάβουν άμεσα μέτρα και να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

 

Τη μη πολιτική βούληση για εξεύρεση οριστικής λύσης δεν μπορούν να χρεωθούν οι Διοικήσεις των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και οι εργαζόμενοι, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει στο πλαίσιο του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της να προασπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φιλοξενία των χιλιάδων βρεφών και νηπίων».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος