Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
 

Σλοβενία:Κυβέρνηση και συνδικάτα κατέληξαν σε συμφωνία για περικοπές στους μισθούς στο δημόσιο τομέα

Αναρτήθηκε: 02.12.2014

Early Elections in Slovenia as country struggles to remain on course for economic recoveryΣε συμφωνία κατέληξαν αργά  το βράδυ της Δευτέρας μετά από μαραθώνιες συνομιλίες, η Σλοβενική κυβέρνηση και τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους δημόσιους υπαλλήλους για περικοπές στους μισθούς στο δημόσιο τομέα τον επόμενο χρόνο.

Και οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν ικανοποιημένες μετά τις διαπραγματεύσεις και φαίνεται ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις αποφεύχθηκαν.

Παρά το γεγονός ότι η εξοικονόμηση θα είναι πολύ χαμηλότερη από ότι είχε αρχικά προταθεί από την κυβέρνηση, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η συμφωνία αρκεί για να συνταχθεί βιώσιμος προϋπολογισμός.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα δήλωσαν ότι είναι ευχαριστημένοι και ότι οι αμοιβές δεν θα επηρεαστούν σημαντικά.

Η συμφωνία προβλέπει την επέκταση των υφιστάμενων μέτρων λιτότητας και επιπλέον περικοπές σε επιδόματα και σε συμπληρώματα στις συντάξεις.

Ως αντάλλαγμα, ικανοποιήθηκε το αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι προαγωγές να “ξεπαγώσουν” από το τέλος του επόμενου έτους.

Ενώ η κυβέρνηση αρχικά ήλπιζε να εξασφαλίσει πόρους 130 εκ. ευρώ με τη νέα συμφωνία, ανεπίσημες πληροφορίες δείχνουν ότι οι αριθμοί αναμένεται να είναι πιο κοντά στα 20 – 30 εκ. ευρώ.

Η συμφωνία μονογράφτηκε από τις δύο πλευρές στο τέλος των συνομιλιών και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα επιδιώξουν τώρα την έγκριση από τα μέλη τους, πριν από την επίσημη υπογραφή που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη.

Εάν η συμφωνία εγκριθεί από τα συνδικάτα, κάτι που είναι αναμενόμενο, οι κινητοποιήσεις θα ακυρωθούν.

Στις συνομιλίες συμμετείχαν χθες ο πρωθυπουργός, Μίρο Τσέραρ, ο υπουργός Οικονομικών, Ντούσαν Μράμορ και ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, επικεφαλής διαπραγματευτής της κυβέρνησης, Μπόρις Κοπρίβνικαρ.

“Έχουμε δείξει ότι είμαστε ικανοί για την επίτευξη ουσιαστικών και εποικοδομητικών συμφωνιών μέσω του διαλόγου και του συμβιβασμού” δήλωσε ο κ. Τσέραρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος