Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
 

Σλοβενία:Ο πρωθυπουργός κάλεσε τα συνδικάτα να αποδεχθούν μείωση των μισθών στον δημόσιο τομέα

Αναρτήθηκε: 01.12.2014

Early Elections in Slovenia as country struggles to remain on course for economic recoveryΟ πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μίρο Τσέραρ κάλεσε τα συνδικάτα εργαζομένων να αποδεχθούν την πρόταση της κυβέρνησης για περικοπές στους μισθούς στο δημόσιο τομέα τον επόμενο χρόνο, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υιοθετήσει παρεμβατικό νόμο και δεσμεύθηκε ότι οι μειώσεις μισθών θα είναι οι τελευταίες που αποφασίζει η κυβέρνησή του.

“Θα είναι οι τελευταίες περικοπές και οι μισθοί μπορεί να αυξηθούν ήδη από το 2016” τόνισε ο κ. Τσέραρ μετά από σύσκεψη της κυβέρνησης και της ηγεσίας του κυβερνητικού συνασπισμού με θέμα τη συμφωνία με τα συνδικάτα, ενόψει της υιοθέτησης του κρατικού προϋπολογισμού για τον επόμενο χρόνο.

Ο Μίρο Τσέραρ είπε ότι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης που θα συναντηθούν σήμερα με αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών οργανώσεων πρέπει να καταβάλουν μέγιστη προσπάθεια για να υπάρξει συμβιβασμός και ότι σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα υιοθετήσει έκτακτο νόμο.

Τα συνδικάτα έως τώρα δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται το κυβερνητικό “τελεσίγραφο” και έχουν αναγγείλει ότι θα κατέλθουν σε διαμαρτυρίες στις 3 Δεκεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων επιμένουν ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι απαράδεκτες. Η σλοβενική κυβέρνηση επιδιώκει την εξοικονόμηση 127 εκ. ευρώ από τις μισθολογικές δαπάνες στο δημόσιο τομέα, κάτι που συνεπάγεται μείωση της τάξης του 3% στους μισθούς των εργαζομένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος