Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
 

Ντάλας: Αυτόκλητοι “προστάτες” επιτηρούν με όπλα διαδηλωτές

Αναρτήθηκε: 29.11.2014

dalasΣυνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι συγκεντρώσεις στις ΗΠΑ ενάντια στην αστυνομική βία και τις φυλετικές διακρίσεις , που πυροδότησε η απόφαση του δικαστηρίου να απαλλάξει από τις κατηγορίες τον αστυνομικό Ντάρες Ουίλσον, ο οποίος σκότωσε των περασμένο Αύγουστο τον άοπλο Μάικλ Μπράουν. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα με το θέμα του ρατσισμού και της οπλοκατοχής είναι αυτό που συνέβη στο Τέξας. Ειδικότερα στο Ντάλας του Τέξας κατά τη διάρκεια μιας μικρής διαδήλωσης ενάντια στην φονική αστυνομική βία, τυς διαδηλωτές επιτηρούσαν απειλητικά τρία ένοπλα μέλη μιας ομάδας που αποκαλείται «Τέξας, Μολών Λαβέ» (Come and take it Texas). Οι αυτόκλητοι προστάτες κραδαίνοντας τα όπλα ακολουθούσαν σε όλη την πορεία τους διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και των δικαστικών αποφάσεων.

Οι τρεις ένοπλοι μίλησαν και στην κάμερα. Όπως είπαν, οι διαδηλωτές έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται και αυτοί από την πλευρά τους αποφάσισαν να δείξουν πως θα προστατέψουν  τις ιδιοκτησίες τους. «Θα σταθούμε ανάμεσα σε αυτούς και τις ιδιωτικές περιουσίες», είπε ο Μάτθιου Σορτ από την οργάνωση «Τέξας Μολών Λαβέ». Σημειώνεται πως οι ένοπλοι βρίσκονταν στο σημείο χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από τις αρχές.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος