Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
 

Εργαστήρι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης: «Παίζω και Πετώ» στο Πάρκο Τρίτση

Αναρτήθηκε: 23.11.2014

parkotritsiΈνα εργαστήρι όπου τα παιδιά συναντούν τα πουλιά μέσα από ένα ταξίδι στο μαγευτικό τους τόπο με όχημα το παιχνίδι, τις εικαστικές δράσεις και την εξερεύνηση, εγκαινιάζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται, με ελεύθερη είσοδο, στο «Παλιό Οινοποιείο», κάθε Κυριακή από τις 11:30 έως τις 12:45 και απευθύνονται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Ο πρώτος κύκλος με τίτλο «Στον κόσμο των πουλιών» ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει τέσσερις συναντήσεις.

Αναλυτικότερα:

  • Κυριακή 30 Νοεμβρίου: «Ζουν ανάμεσα μας». Μια πρώτη γνωριμία με τα βασικά χαρακτηριστικά των πουλιών και τις διαφορετικές ομάδες τους. Τι έχουν τα πουλιά που δεν έχουν τα άλλα ζώα; Σε τι διαφέρει ένα αρπακτικό από ένα υδρόβιο; Τα παρυδάτια πουλιά πως τα ξεχωρίζουμε;
  • Κυριακή 7 Δεκεμβρίου: Birdwatching για παιδιά. Τα παιδιά περιηγούνται στο Πάρκο και παρατηρούν διαφορετικά είδη πουλιών που κατοικούν σε αυτό.
  • Κυριακή 14 Δεκεμβρίου: «Τιτιβίσματα». Τα πουλιά χρησιμοποιούν διαφορετική φωνή ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκονται. Μια καρακάξα σημάνει συναγερμό, μια δεκοχτούρα φλυαρεί, ένας μελισσοφάγος τραγουδά με τους φίλους του και ένα σταβλοχελίδονο συναντά ένα αρπακτικό. Σε αυτή τη συνάντηση τα παιδιά μαθαίνουν να διακρίνουν αρκετές από τις διαφορετικές φωνές πουλιών.
  • Κυριακή 21 Δεκεμβρίου: «Την ευτυχία που θα βρεις». Ποιες είναι οι βασικές ανάγκες των πουλιών; Μήπως τελικά μοιάζουν με τις δικές μας; Πόσο δυσκολεύονται να τις καλύψουν; Στη συνάντηση βρίσκουμε τις απαντήσεις μαζί με τα παιδιά!

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο 210-2316977 και park@ornithologiki.gr

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος