Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
 

Δήμος Ηρακλείου: Δωρεάν πρωινό και σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων

Αναρτήθηκε: 07.11.2014

δεκατιανόΣε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων επεκτείνεται το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης πρωινού στο δήμο Ηρακλείου Κρήτης. Οι μαθητές θα επιλέγονται με συγκεκριμένα κοινωνικά και οικογενειακά κριτήρια (π.χ. οικογένειές που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ).  Η σχετική απόφαση ελήφθη από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.

Σήμερα μαθητές – πρόεδροι των τμημάτων τάξεων του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου επισκέφθηκαν την αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη –Κοχιαδάκη και της εξέθεσαν το μεγάλο πρόβλημα όχι μόνο στην προμήθεια πρωινού που αντιμετωπίζουν πολλοί συμμαθητές τους, αλλά ακόμη στα βασικά σχολικά είδη προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των μαθημάτων τους.

Οι μαθητές ζήτησαν από την κ. Σπανάκη τη συνδρομή του Δήμου ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα του υποσιτισμού των συμμαθητών τους αλλά και στην διάθεση σχολικών ειδών, όπως βιβλία τετράδια και γραφική ύλη με ιδιαίτερη όμως διακριτικότητα καθώς δεν πρέπει όπως τόνισαν να θιγεί η αξιοπρέπειά τους.

Η αντιδήμαρχος ανέφερε στους εκπροσώπους των μαθητών ότι το πρόγραμμα χορήγησης πρωινού εκτός από τα δημοτικά και νηπιαγωγεία θα επεκταθεί και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ήδη έχουν καταγραφεί περί τις 450 οικογένειες μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων του Ηρακλείου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενώ θα προσπαθήσει ώστε να διατεθούν και σχολικά είδη στους μαθητές των οικογενειών αυτών.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος