Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
 

Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες πλήττουν το κεντρικό τμήμα της Σλοβενίας

Αναρτήθηκε: 07.11.2014

Slovenia floodsΜάχη με τις πλημμύρες που προκάλεσαν σφοδρές βροχοπτώσεις το τελευταίο 24ωρο δίνουν οι αρχές και οι κάτοικοι πόλεων στην κεντρική Σλοβενία. Τα σοβαρότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στο προάστιο Ιγκ της πρωτεύουσας, Λιουμπλιάνας και στην κοντινή κωμόπολη Τσέρκνιτσα, όπου υπερχείλισε ο ποταμός Τσερκνίστσιτσα και 130 πυροσβέστες προσπαθούσαν όλο το βράδυ να προστατεύουν 200 κτίρια που απειλήθηκαν από τα νερά.

Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης δήλωσαν ότι τα νερά άρχισαν να υποχωρούν, αλλά επί τόπου εξακολουθούν να παραμένουν περίπου 300 πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων.

Στον προάστιο Ιγκ της Λιουμπλιάνας, στο οποίο ζουν περίπου 5.000 άνθρωποι, υπερχείλισε ο ποταμός Ίσκα και σωστικά συνεργεία με 200 πυροσβέστες πέρασαν όλη τη νύχτα, βοηθώντας τους πληγέντες.

Ο δήμαρχος, Γιάνεζ Τσίμπερμαν δήλωσε ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από τις τελευταίες εκτεταμένες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή το 2010 και ότι περίπου 300 σπίτια και οι περισσότεροι δρόμοι πλημμύρισαν.

Προβλήματα από πλημμύρες έχουν παρουσιαστεί και στα βορειοανατολικά, στην πόλη Ντράβογκραντ και οι αρχές κήρυξαν συναγερμό, καθώς τα νερά του ποταμού Ντράβα απειλούν σπίτια.

Σε κατάσταση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση προβλημάτων είναι περίπου 60.000 μέλη της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος έχει προβλέψει συνέχιση των βροχοπτώσεων για σήμερα και αύριο και προειδοποίησε ότι θα υπάρξει σταδιακή άνοδος των υδάτων των ποταμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος