Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
 

Δήμος Κομοτηνής: Η Δημοτική Βιβλιοθήκη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Αναρτήθηκε: 29.03.2012

Στην αρχή ήταν ο λόγος…

ο  λόγος, που έδωσε τη δυνατότητα στον άνθρωπο, να επικοινωνεί σκέψεις και συναισθήματα, γνώσεις και εμπειρίες, φόβους, ελπίδες και προσδοκίες. Μετά, οι άνθρωποι, το λόγο τον έκαναν  τραγούδια, παραμύθια, και ιστορίες  που τις έλεγαν μικροί και μεγάλοι παραμυθάδες, και γλύκαιναν τις καρδιές, από γενιά σε γενιά.  Μετά για να μην ξεχαστούν, γράφτηκαν , και μετά τυπώθηκαν και  έγιναν βιβλία…. Πολλά βιβλία, για να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Έναν μεγάλο παραμυθά, τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τιμά η Παγκόσμια Οργάνωση για το Παιδικό Βιβλίο, (IBBY) στις 2 Απρίλη κάθε χρόνο, για να θυμόμαστε ότι τα βιβλία για παιδιά, μπορεί να είναι καθοριστικά για την μετέπειτα ζωή τους.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, με αφορμή  αυτή τη μέρα, δέχεται επισκέψεις σχολείων, ώστε να γνωρίσουν οι μικροί μας αναγνώστες τα βιβλία από κοντά, την αξία της ανάγνωσης, και τις διαφορές της από τα σχολικά βιβλία…

Φιλοξενούμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη:

30/3/2012  1ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής – Προβολή ταινίας

2/4/2012  10ο  Νηπιαγωγείο Κομοτηνής – με την παρουσία της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής και Αναγνωστικών Εμψυχώσεων  του ΔΠΘ.

3/4/2012  2ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής

5/4/2012  Μειονοτικό Γυμνάσιο Κομοτηνής ( Α΄ τάξη ) , με την Ομάδα Δημιουργικής Γραφής και Αναγνωστικών Εμψυχώσεων  του ΔΠΘ.

Ήδη φιλοξενήθηκαν:

22/3/2012  6ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής ( Α΄ τάξη )

28/3/2012  Δημοτικό Σχολείο Σαππών   (Β΄ τάξη )

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος