Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
 

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε τη νέα Κομισιόν

Αναρτήθηκε: 22.10.2014

europarlamentΤο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντά της στις αρχές του Νοεμβρίου.

Η ομάδα Γιούνκερ έλαβε τις 423 ψήφους των Συντηρητικών του PPE, των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων, ενώ 209 ευρωβουλευτές έδωσαν αρνητική ψήφο και 67 απείχαν.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε κάποιες αλλαγές τελευταίας στιγμής στην κατανομή των χαρτοφυλακίων σήμερα το πρωί.

Έτσι ο Έλληνας Επίτροπος  Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος θα αναλάβει και το χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας.

Η Βιολέτα Μπουλτς από τη Σλοβενία, αντικαταστάτρια συμπατριώτισσάς της η οποία απορρίφθηκε, εγκρίθηκε ως επίτροπος Μεταφορών, μετά από συνεδρίαση της αρμόδιας ευρωκοινοβουλευτικής επιτροπής τη Δευτέρα.

Το ίδιο συνέβη και με τον Σλοβάκο Μάρος Σέφτσοβιτς εγκρίθηκε επίσης ως αντιπρόεδρος της Κομισιόν αρμόδιος για τα ζητήματα ενέργειας.

Την Τετάρτη, η Ευρωβουλή θα ψηφίσει για τον κατά πόσον η 28μελής επιτροπή υπό τον κ. Γιούνκερ θα πρέπει να αναλάβει καθήκοντα από την απερχόμενη υπό τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο την 1η Νοεμβρίου.

Υπέρ της ανάληψης καθηκόντων αναμένεται να ψηφίσουν οι ευρωομάδες του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της δυνατότερης ευρωπαϊκής ομάδας, αλλά και η κεντροαριστερή Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, δεύτερη σε δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η πρώην πρωθυπουργός της Σλοβενίας Αλένκα Μπράτουσεκ απορρίφθηκε ως αντιπρόεδρος της επιτροπής.

Έτσι, η κ. Μπουλτς μετακινήθηκε στον τομέα των Μεταφορών και στον τομέα της ενέργειας προκρίθηκε ο Σλοβάκος επίτροπος.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος