Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
 

Στον εισαγγελέα οι πέντε δήμαρχοι για τον επανέλεγχο των συμβάσεων

Αναρτήθηκε: 22.10.2014

δικαστήριαΟ δήμαρχος Χαλαναδρίου Σίμος Ρούσσος ήταν ο πρώτος που πέρασε σήμερα το πρωί το “κατώφλι” του εισαγγελέας στο πλαίσιο της έρευνας για την άρνηση να παραδωθούν στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων των Δήμων.

Σε απολογία έχουν κληθεί επίσης  η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης και ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει με έγγραφό της προς τον διευθύνοντα της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, καθώς και τους διευθύνοντες των Εισαγγελιών Εφετών Πειραιά, Πατρών και Λάρισας, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δήμαρχοι Πάτρας, Χαλανδρίου, Λάρισας, Νίκαιας Ρέντη και Ζωγράφου, οι οποίοι αρνήθηκαν τη χορήγηση στοιχείων για τον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων τους,  έχουν τελέσει τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος.

Η εισαγγελική έρευνα επικεντρώθηκε στους συγκεκριμένους δημάρχους μετά το φάκελο που έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με πέντε εκθέσεις άρνησης ελέγχου, τις οποίες συνέταξαν ελεγκτές – επιθεωρητές του ΣΕΕΔ και αφορούν στους συγκεκριμένους επικεφαλής δημοτικών αρχών.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος