Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
 

Χρ. Βρεττάκος: Ποινικές ευθύνες του πολιτικού προσωπικού δεν εξομοιώνονται με την απόλυση εργαζομένων

Αναρτήθηκε: 21.10.2014

vrettakosΤην έκβαση των αποφάσεων των ποινικών δικαστηρίων θα ήταν καλό να αναμείνει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσον αφορά στην υπόθεση των 27 εργαζομένων που απειλούνται με απόλυση με βάση πόρισμα του ΑΣΕΠ του 2011 για παρατυπίες,  καθώς το πολιτικό προσωπικό του δήμου, που το 2004 έκανε τις προφορικές τους συμβάσεις, αναμένεται να κριθεί από τα ποινικά δικαστήρια.

«Το προσωπικό που ευθύνεται για τις προφορικές συμβάσεις που είχαν αυτοί οι άνθρωποι ότι πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο δήμο και είναι απαραίτητοι, βρίσκεται στα ποινικά δικαστήρια. Εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις δεν είναι ανέντιμο να μην περιμένουμε να δούμε την έκβασή τους;» υποστήριξε ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρ. Βρεττάκος στο Mega, αναφορικά με τις 27 απολύσεις που επίκεινται στο Δήμο.

Ο κ. Βρεττάκος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»  επεσήμανε επίσης ότι το ΑΣΕΠ   για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους αρχικά είχε αποφασίσει  ότι πληρούν όσα επίτασσε το Διάταγμα Παυλόπουλου για τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου,  ενώ σήμερα θεωρεί ότι «αυτό δεν ήταν καλό να γίνει». Υπογράμμισε δε ότι δεν πρέπει να γίνει το λάθος να συμψηφιστούν αυτοί οι άνθρωποι στην γενικότερη επίθεση που δέχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση από την κυβέρνηση, γιατί αποτελούν ξεχωριστή περίπτωση.

«Μετά από 14 -15 χρόνια και δολοφονία να είχαν κάνει αυτοί οι άνθρωποι θα είχε παραγραφεί». «Το μόνο ηθικά έντιμο σε αυτή τη φάση είναι να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει» είπε ο κ. Βρεττάκος.

Αναφερόμενος δε στους συγκεκριμένους εργαζόμενους είπε: «Άνθρωποι που έχουν στηρίξει αυτό το δήμο με όλες τις δημοτικές αρχές, κρίνεται σήμερα ότι πρέπει να πεταχτούν στο δρόμο. Ανάμεσά τους είναι άνθρωποι με ειδικές ικανότητες και ειδικές ανάγκες όπως όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου που προσπαθούν να επιβιώσουν».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος