Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Δήμοι Δυτικής Αθήνας: Όχι στο κλείσιμο ΨΝΑ και Δρομοκαΐτειου

Αναρτήθηκε: 06.10.2014

dromokaiteioΤην κατηγορηματική αντίθεση της Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αττικής στο κλείσιμο των νοσοκομείων ΨΝΑ και Δρομοκαΐτειο, εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας Ανδρέας Μποζίκας, ενώ προαναγγέλλει την αντίδραση της Αυτοδιοίκησης στη διάλυση των δομών ψυχικής υγείας που μεθοδεύεται.

«Όλοι γνώριζαν  και γνωρίζουν τη μεγάλη προσφορά των Δομών Ψυχικής Υγείας στην κοινωνική μέριμνα, τονίζει ο κ. Μποζίκας. Δεν νοείται σύγχρονο και αναπτυγμένο κράτος χωρίς ισχυρές δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Οι δημόσιες δομές ψυχικής υγείας είναι αναντικατάστατες για τη θεραπεία, φιλοξενία, ανθρώπινη μεταχείριση και κοινωνική επανένταξη των συνανθρώπων μας, που νοσούν ψυχικά.

Και όμως, σήμερα  δύο υπερσύγχρονα νοσοκομεία με  πλήρεις υποδομές τελευταίας τεχνολογίας, κλείνουν, όταν  πάσχοντες και ασθενείς «εξορίζονται» ως πράγματα σε όλο το Λεκανοπέδιο, όταν  το εξειδικευμένο προσωπικό υψηλού επιπέδου, απολύεται ή μετατάσσεται, χωρίς στρατηγική και πρόγραμμα.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δηλώνω ότι η Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Αθήνας, μαζί και οι κάτοικοι της πόλης που φιλοξενεί τα δυο μεγάλα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία,  θα αντισταθούμε  σ΄συτή τη διάλυση των δομών ψυχικής υγείας που μεθοδεύεται.

Έως εδώ η υποβάθμιση. Φτάνει πια».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος