Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
 

Δήμος Ιλίου: Άμεση χρηματοδότηση και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Πάρκου Τρίτση

Αναρτήθηκε: 30.09.2014

parkotritsi 2

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εμπορευματοποίηση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», να  διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα του, αλλά και να διεκδικήσουν την κρατική χρηματοδότησή του, είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου, και οι κάτοικοι της πόλης,  όπως  επισημαίνεται  σε  ψήφισμα, που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίασή του.

«Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για τη σωτηρία του Πάρκου, προκειμένου να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και να είναι προσβάσιμο για όλο το λαό», αναφέρεται στο εν λόγω ψήφισμα, το οποίο κοινοποιείται στα υπουργεία Εσωτερικών και ΠΕΚΑ , καθώς και στην Περιφέρεια Αττικής και τον ΑΣΔΑ.

Στο ίδιο ψήφισμα, προτείνεται ακόμη, η   δημιουργία Φορέα Διαχείρισης-Διοίκησης μεταξύ της Περιφέρειας και του ΑΣΔΑ, την εποπτεία του οποίου θα έχει ο εκάστοτε Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, με δεδομένη την  υπ’ αριθμ. 1824/275/2014 τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής που κατατέθηκε από τον ΥΠΕΚΑ  Γιάννη Μανιάτη, η οποία  ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, για μεταφορά του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στον ΑΣΔΑ.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου έχει ως εξής:

«Είναι σε όλους μας γνωστό, ότι το Πάρκο «Τρίτση» υποβαθμίζεται σκόπιμα, με στόχο να αποδεχτούμε κάποια στιγμή, όταν η κατάσταση φθάσει στο απροχώρητο, τη «λύση» που θα προσφέρουν κάποιοι ιδιώτες για τη «σωτηρία του». Η λύση του δεν θα είναι άλλη από την «αξιοποίησή» του προς όφελος κάποιων ιδιωτικών συμφερόντων, που θα εξυπηρετηθούν μέσα από κάθε είδους εμπορικών δραστηριοτήτων στο χώρο του Πάρκου.

Αυτές τις μέρες εξελίσσεται μία τέτοια προσπάθεια από τον Οργανισμό Διαχείρισης του Πάρκου για εμπορευματοποίηση κομματιών του Πάρκου, με παραχώρηση σε ιδιώτες. Μετά από δυναμική και μαζική παρέμβαση κατοίκων της περιοχής και φίλων και επισκεπτών του Πάρκου, αποτράπηκε ο διαγωνισμός. Στη συνέχεια η διοίκηση του οργανισμού προσπαθεί με αδιαφανείς διαδικασίες, να κάνει περαιτέρω διαγωνισμούς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου και οι κάτοικοι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εμπορευματοποίησή του, να διατηρήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του και να διεκδικήσουμε την κρατική χρηματοδότησή του. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για τη σωτηρία του Πάρκου, προκειμένου να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και να είναι προσβάσιμο για όλο το λαό.

Με δεδομένη την υπ’ αριθμ. 1824/275/2014 τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής που κατατέθηκε από τον ΥΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη, η οποία  ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, για μεταφορά του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στον ΑΣΔΑ, προτείνουμε τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης-Διοίκησης μεταξύ της Περιφέρειας και του ΑΣΔΑ, την εποπτεία του οποίου θα έχει ο εκάστοτε Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών & ΥΠΕΚΑ για:

ΑΜΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΠΟΡΟΥΣ (ΚΑΠ)

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ & ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ»

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος