Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
 

Ο δήμαρχος Λισαβώνας υποψήφιος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας

Αναρτήθηκε: 29.09.2014

Antonio KostaΤον δήμαρχο Λισαβώνας Αντόνιο Κόστα, επέλεξε το κόμμα των Πορτογάλων Σοσιαλιστών ως επικεφαλής του κόμματος στις εκλογές του 2015, ενώ σύντομα αναμένεται να ανέλθει και στην ηγεσία του σοσιαλιστικού κόμματος.
Ο Αντόνιο Κόστα επικράτησε του νυν αρχηγού των Σοσιαλιστών, Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρου, με ευκολία στην ψηφοφορία για το «χρίσμα» του κόμματος. Ο δεύτερος, μετά το αποτέλεσμα, ανακοίνωσε πως παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος.

Οι εκλογές στην Πορτογαλία αναμένεται να γίνουν τον Οκτώβριο του 2015, αλλά η δημοτικότητα του κόμματος στις δημοσκοπήσεις υποχωρεί. «Ο μοναδικός νικητής σήμερα είναι το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Αυτή είναι η πρώτη μέρα της μελλοντικής κοινοβουλευτικής μας πλειοψηφίας» είπε ο Κόστα μετά το αποτέλεσμα.
Ο Κόστα συγκέντρωσε περίπου  το 70%  των ψήφων ενώ έχει διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης και Εσωτερικών σε προηγούμενες σοσιαλιστικές κυβερνήσεις και ευρωβουλευτής προτού εκλεγεί δήμαρχος το 2007.

Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τους Σοσιαλιστές να προηγούνται των Σοσιαλδημοκρατών του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιου, αλλά μετά τον Μάιο, που εξελέγησαν πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές με διαφορά μόλις 3,8 ποσοστιαίες μονάδες, έπονται του δικομματικού κυβερνώντα συνασπισμού.
Η τελευταία δημοσκόπηση, που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίτερα μέσα στο μήνα από την εταιρεία Eurosondagem, δείχνει τους Σοσιαλιστές να κερδίζουν 33% στις βουλευτικές εκλογές, πέντε ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από τους Σοσιαλδημοκράτες, αλλά να μην εξασφαλίζουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος