Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
 

Απεργία –αποχή από την αξιολόγηση αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ

Αναρτήθηκε: 25.08.2014

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥΣτις 30 Αυγούστου θα γίνει η εκκίνηση της απεργιακής κινητοποίησης που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ. Η σχετική απόφαση, μαζί και τα αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων έχουν κοινοποιηθεί στα αρμόδια υπουργεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τις λοιπές υπηρεσίες. Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων της η κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη της διαδικασίας αξιολόγησης.

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών της κινητοποιήσεων η ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει την προκήρυξη απεργίας – «Αποχής». Αυτό σημαίνει ότι θα απέχει από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης, από τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων αξιολόγησης, από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε υπουργείο, από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, που συνάπτεται με τη διαδικασία αυτή.

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αύξηση σε μισθούς και συντάξεις και την επαναφορά τους  σε αξιοπρεπή επίπεδα, την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και την κατάργηση του μηχανισμού διαθεσιμοτήτων και του μηχανισμού κατάργησης δομών, υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του Δημοσίου. Την άμεση κατάργηση του περιορισμού προσλήψεων με συγκεκριμένη αναλογία αποχωρούντων-προσληφθέντων.

H Γενική Συνέλευση έχει αποφασίσει την διεύρυνση και κλιμάκωση των αγωνιστικών μορφών των κινητοποιήσεων, πέραν της Απεργίας-«Αποχής» από τις διαδικασίες της αξιολόγησης και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου, με:

  • Συλλαλητήριο στις 6 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 6.00 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη σε συντονισμό με τον ιδιωτικό τομέα και τους άλλους Κοινωνικούς, Επαγγελματικούς, Επιστημονικούς Φορείς και Οργανώσεις.
  • Πραγματοποίηση απεργιακών-αγωνιστικών μορφών, όπως 24ωρων Απεργιών, Στάσεων Εργασίας, Συλλαλητηρίων και κάθε άλλης συλλογικής μορφής κινητοποίησης που θα θεωρηθεί πρόσφορη για τη διεκδίκηση του συνόλου των αιτημάτων του διευρυμένου διεκδικητικού πλαισίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ο προσδιορισμός των ημερομηνιών των απεργιακών-απεργιακών μορφών θα γίνει σε συντονισμό με τους εργαζομένους του Ιδιωτικού τομέα και τους Κοινωνικούς και Επαγγελματικούς φορείς. Σταθμοί σε αυτή την πορεία αποτελούν η 23η Σεπτέμβρη 2014 ημέρα εκδίκασης της επαναπρόσληψης των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και η 10η Οκτωβρίου 2014 ημέρα εκδίκασης της προσφυγής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο ΣτΕ.
Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος