Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020
 

Θεσσαλονίκη: Φαινόμενα ευτροφισμού στα νερά του Θερμαϊκού

Αναρτήθηκε: 01.08.2014

ΘεσσαλονίκηΣε φαινόμενα ευτροφισμού και αναερόβιων διαδικασιών στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου και συγκεκριμένα στο υδρόθειο που παράγεται μέσα από αυτή τη διαδικασία, οφείλεται η περιστασιακή δυσοσμία, που διαπιστώθηκε τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως  διευκρινίζει ο δήμος της πόλης, με ανακοίνωσή του.

Το Υδρόθειο είναι αποτέλεσμα της βακτηριακής αποικοδόμησης οργανικών ουσιών που περιέχουν θείο. Η διεργασία αυτή οφείλεται στην μεγάλη συγκέντρωση νεκρών μικροφυκιών που αποσυντίθενται ταχύτερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της υψηλής υγρασίας.

Ο δήμος διαβεβαιώνοντας ότι τα αέρια αυτά σε καμία περίπτωση δεν είναι βλαβερά για τη δημόσια υγεία, τονίζει ότι το εν λόγω φαινόμενο του ευτροφισμού, παρακολουθείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες  μεριμνούν για την αντιμετώπιση του.

Η ανάπτυξη της θαλάσσιας αύρας μεταφέρει τη δυσοσμία στην πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς το υδρόθειο είναι βαρύτερο του αέρα με συνέπεια να συσσωρεύεται στα χαμηλά ατμοσφαιρικά στρώματα.  Τα επιφανειακά νερά του Όρμου λόγω θερμοκλίνης (θερμοκρασιακής στρωμάτωσης) ευνοούν την υπερσυγκέντρωση του υδρόθειου το οποίο στη συνέχεια διαχέεται στην ατμόσφαιρα.

 

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος