Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
 

Ίλιο: Επιστολή Νίκου Ζενέτου για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

Αναρτήθηκε: 03.07.2014

parkotritsi 2Με αφορμή την τελευταία προκήρυξη του Μητροπολιτικού Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, απέστειλε στον Πρόεδρό του επιστολή με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του για τις πρακτικές που ακολουθεί σε ότι αφορά το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως τονίζει κάθε απόφαση του Φορέα θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τους σκοπούς που επιτάσσει το Π.Δ. σύστασής του και κάθε δράση του Νομικού Προσώπου θα πρέπει να συνάδει με το χαρακτήρα του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Στην ίδια επιστολή ο δήμαρχος Ιλίου σημειώνει  «Δυστυχώς, όμως, πολλές φορές τα παραπάνω καταστρατηγούνται και εκ του αποτελέσματος έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε ακόμη και αποφάσεις συμβατές με το Π.Δ. σύστασης του Φορέα. Οι επιχειρηματικές ή άλλες δραστηριότητες από ιδιώτες που λαμβάνουν χώρα στο Πάρκο, βρίσκονται μακριά από τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα και την οικολογική αξία του Πάρκου, είναι ανεξέλεγκτες και χωρίς να τηρούν τους όρους συμφωνίας.»

Παράλληλα αναφερόμενος στην ολοκληρωμένη στρατηγική βιωσιμότητας του Πάρκου που διαθέτει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στρατηγική η οποία αντιμετωπίζει με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο τη σημερινή εικόνα απαξίωσης και εγκατάλειψης του Πάρκου, υπενθυμίζει  την πάγια θέση και αίτημα του Δήμου Ιλίου για παραχώρηση του Πάρκου στην Τ.Α. ως τη μόνη βιώσιμη λύση για αυτό.

Τέλος, προειδοποιεί  ότι ως διοίκηση θα περιφρουρήσει τον Περιβαλλοντικό και Δημόσιο χαρακτήρα του Πάρκου «πιστεύοντας ότι το φυσικό περιβάλλον δεν είναι αγοραία αξία και δεν θα πρέπει να υποτάσσεται στους νόμους του κέρδους και της αγοράς» και δήλωσε ότι έχει «πάντα ανοικτό μέτωπο με το είδος της “ανάπτυξης” που καταστρέφει το περιβάλλον και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών».

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος