Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
 

Πτολεμαΐδα: Δυναμικό «όχι» Αυτοδιοίκησης, φορέων και πολιτών στην εκποίηση της «μικρής ΔΕΗ»

Αναρτήθηκε: 27.06.2014

?????????? ???????????? ????? ???Μεγάλο συλλαλητήριο κατά της εκποίησης της «μικρής ΔΕΗ», πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΗ, Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα και φορείς στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης πάνω από 1500 συγκεντρωμένοι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων έδωσαν δυναμικό «παρών».

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Σταμάτης Ρέλιας. Μίλησαν επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, η δήμαρχος της Πόλης Παρασκευή Βρυζίδου,  εκπρόσωποι βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων.

Οι φορείς της Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουν ανησυχίες για μια σειρά θεμάτων, σε περίπτωση πώλησης τμήματος της ΔΕΗ, όπως είναι η αποκατάσταση των εδαφών, οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών, η απόδοση του Τοπικού Φόρου Ανάπτυξης και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Το επόμενο διάστημα σχεδιάζονται αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε Κοζάνη και Φλώρινα και Έδεσσα.

Στις 2 Ιουλίου, την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, θα πραγματοποιηθούν καταλήψεις στις πύλες των σταθμών παραγωγής ρεύματος στην Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και τη Φλώρινα.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος