Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

“Στα ίχνη του μελισσοκόμου”

Αναρτήθηκε: 23.05.2014

έκθεση ζωγραφικής Β. ΠαφίληΤην έκθεση «Στα ίχνη του μελισσοκόμου», του Βασίλη Παφίλη, εμπνευσμένη από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Ο Μελισσοκόμος», παρουσιάζει ο  Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, στο Πολιτιστικό του Κέντρο «Μελίνα» από 28 Μαΐου έως 25 Ιουνίου.

Ο Βασίλης Παφίλης φτιάχνει  τα έργα του με τα απλά υλικά  που γνώρισε  στα παιδικά του χρόνια ως γιος οικοδόμου-μελισσοκόμου  και εγγονός ξυλουργού, το πριονίδι, το ξύλο, τον κρακελαρισμένο πηλό, την άμμο, το κάρβουνο  αναμειγνύοντας σ’ αυτά  και  χρώματα ακρυλικά που απλώνει  με το χρωστήρα του αλλά και με τη σπάτουλα.

Τα τοπία που ζωγραφίζει ή δομεί ο Παφίλης θυμίζουν τα  πλάνα  που στήνει  ο Αγγελόπουλος, τόπους  βυθισμένους στην αχλή του γκρίζου και μιας ώχρας μουντής που αναδίνουν την εγκατάλειψη της φύσης από τον άνθρωπο και τη διατάραξη της ισορροπίας της.

Οι  αποκομμένες από το σύνολο και ριγμένες μέσα στο χώρο κυψέλες, πηγή της ζωής του ανθρώπου για αιώνες αλλά και πρότυπο μιας  άριστα οργανωμένης κοινωνίας, αποκαλύπτουν με τον πιο έκδηλο τρόπο τη βίαια αποκοπή μας από τις ρίζες μας και  τη διάλυση του κοινωνικού ιστού που όλοι βιώνουμε σήμερα.

Εγκαίνια: Τετάρτη 28 Μαΐου 2014,  ώρα 19:30

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»: Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης – Θησείο, Στάση Μετρό: Κεραμεικός τηλ. 210-3452150

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 10:00 – 20:00 & Κυριακή: 10:00 – 14:00

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος