Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
 

Ρώμη: Επεισοδιακή αστυνομική επιχείρηση απομάκρυσης 350 φτωχών οικογενειών

Αναρτήθηκε: 18.04.2014

astegoi Περίπου 350 φτωχές οικογένειες που είχαν κάνει κατάληψη σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Ρώμη απομάκρυνε η Ιταλική Αστυνομία, αφού συγκρούστηκε με διαδηλωτές.

Οι οικογένειες – ιταλοί και μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων έχουν χάσει τη δουλειά τους εξαιτίας της ύφεσης –  είχαν καταλάβει εδώ και εννέα ημέρες το εγκαταλελειμμένο κτίριο, το οποίο ανήκει σε δημόσια ασφαλιστική εταιρεία, εξαιτίας της χρόνιας έλλειψης προσφοράς φθηνής στέγης στην ιταλική πρωτεύουσα.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης εκατόν πενήντα αστυνομικών και των συμπλοκών που ακολούθησαν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένης μιας γυναίκας που υπέστη κάταγμα στο πόδι, όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι υπεύθυνοι της ομάδας συντονισμού που οργάνωσε την κατάληψη του κτιρίου.

Να σημειωθεί πως στα τέλη Μαρτίου η ιταλική κυβέρνηση παρουσίασε ένα ευρύ πρόγραμμα χορήγησης επιδομάτων στέγασης για τους πλέον φτωχούς, που προβλέπεται να στοιχίσει 200 εκατομμύρια ευρώ για το 2014 και 2015. Το πρόγραμμα επικρίθηκε ως ανεπαρκές και βρέθηκε στο επίκεντρο μιας διαδήλωσης το Σάββατο στη Ρώμη, όπου εκτυλίχθηκαν βίαια επεισόδια.

Οι διαδηλωτές  υποστηρίζουν ότι τα άδεια ακίνητα πρέπει να κατανεμηθούν σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. Σύμφωνα με μια έρευνα του περιοδικού «Πανοράμα», που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαρτίου, 50.000 διαμερίσματα παραμένουν χωρίς ενοικιαστές μόνο στην πόλη της Ρώμης.

Σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης, περίπου 90 κτίρια στην πόλη τελούν υπό κατάληψη και ο αριθμός των επιχειρήσεων απομάκρυνσής τους αυξάνεται. Το πρώτο 6μηνο του 2013, εκτελέστηκαν 3.346 διαταγές απομάκρυνσης καταληψιών από αυτά τα κτίρια.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος