Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
 

Δήμος Αμυνταίου: Δοκιμαστική πτήση υδροπλάνου στη λίμνη Βεγορίτιδα

Αναρτήθηκε: 15.04.2014

idroplano_VegoritidaΗ πρώτη δοκιμαστική πτήση και προσυδάτωση υπερελαφρού υδροπλάνου, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στη λίμνη Βεγορίτιδα, στην προβλήτα του Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου.

Η πτήση αυτή, είναι η πρώτη μιας σειράς δοκιμαστικών πτήσεων των υδροπλάνων διαφόρων τύπων υπερελαφρών  υδροπλάνων, που θα ακολουθήσουν, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις των υδατοδιαδρόμων από την εταιρία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», που έχει αναλάβει τον φάκελο για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Βεγορίτιδας.

Η αρχή έγινε ,σημειώνει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του,και το υδατοδρόμιο της Βεγορίτιδας φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο λιμναίο υδατοδρόμιο της χώρας, όπως εκτιμά. Με αφορμή το γεγονός, ο δήμαρχος Αμυνταίου Μ. Ιωσηφίδης, αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή διάσταση του υδατοδρομίου αφενός για τις μετακινήσεις των κατοίκων και αφετέρου των πολυάριθμων επισκεπτών των τουριστικών προορισμών της ευρύτερης περιοχής.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος