Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
 

Πωγώνι: Σε στέγη τέχνης μετατρέπεται παραδοσιακό κτίσμα της Πωγωνιανής

Αναρτήθηκε: 23.03.2014

Σε Σψηφιδογραφίατέγη Τέχνης , δημιουργικότητας και πολιτισμού μετατρέπεται ένα αξιόλογο παραδοσιακό κτίσμα , στην κεντρική πλατεία της Πωγωνιανής, του Δήμου Πωγωνίου, που απειλούνταν από την εγκατάλειψη.

Μετά την αποκατάστασή του, θα φιλοξενεί μόνιμα την  έκθεση με τα σημαντικά έργα του γνωστού Πωγωνίσιου  ψηφιδογράφου  και καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννη Κολέφα , καθώς και του γιου του Νίκου. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί εργαστήρι ψηφιδογραφίας  και εικαστικών  τεχνών.

Στόχος, όπως σημειώνει ο Δήμος  είναι ,το παλιό κτίριο να γίνει κέντρο πολιτισμού, εκθέσεων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων όχι μόνο για το Πωγώνι αλλά για ολόκληρη τη χώρα, καθώς θα αποτελεί τον μοναδικό χώρο με κύριο αντικείμενο τη ψηφιδογραφία.

Ο Δήμος ήδη σχεδιάζει με την Κοινωφελή του  Επιχείρηση τις ενέργειες για την  προώθηση της διαδικασίας προσέλκυσης μαθητών του Νομού και της Ελλάδας, για την γνωριμία τους  με την «ψηφίδα»  και τον μεγάλο καλλιτέχνη  Κολέφα.

Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013», με προϋπολογισμό 340.000 ευρώ,  και  η δημοπράτησή του ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Μαρτίου. Οι εργασίες του αναμένεται να ολοκληρωθούν σε εννέα μήνες ,ώστε  να είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος