Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
 

Δήμος Κορινθίων: Ψηφιακή πλατφόρμα συμμετοχής του πολίτη

Αναρτήθηκε: 13.03.2014

tech3Την υλοποίηση ψηφιακής πλατφόρμας συμμετοχής του πολίτη, προγραμματίζει ο Δήμος Κορινθίων. Στόχος  της πρότασης είναι  η ενίσχυση της αμφίδρομης επικοινωνίας, η μεγιστοποίηση της δυνατότητας κοινωνικής συμμετοχής και η ισχυροποίηση της έννοιας συνεργατικότητας μεταξύ των πολιτών και του δήμου.

Το έργο που αφορά στους Δήμους Κορινθίων και Νεμέας, θα προωθήσει τη χρήση νέων τεχνολογιών και θα δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής συμμετοχής, η οποία θα προσφέρει διαδραστική και άμεση συμμετοχή, σε σχέση με τα παραδοσιακά μέσα.

Με στόχο «η δημοκρατία και ο διάλογος να γίνουν καθημερινή πρακτική» σε κάθε επίπεδο διακυβέρνησης, η πρόταση αυτή παρέχει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων, μεθόδων και υπηρεσιών που με συγκεκριμένα βήματα μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχημένη εφαρμογή της ηλεκτρονικής δημοκρατίας στην πράξη, σημειώνει ο Δήμος Κορινθίων.

Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει τις Υπηρεσίες Διαβούλευσης, Δημοσκοπήσεων, Τηλεδιάσκεψης(Teleconference & Streaming services), Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Networking), Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης.

Χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» , στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους. Έχει προϋπολογισμό 108.000 € και ο χρόνος υλοποίησης του από την υπογραφή της σύμβασης είναι οι 12 μήνες.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος