Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
 

Καλιφόρνια: Μεταφορά σολομών στον Ειρηνικό με φορτηγά λόγω ξηρασίας

Αναρτήθηκε: 13.03.2014

kaliforniaΣε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί η Καλιφόρνια εξαιτίας της παρατεταμένης και θεωρούμενης ως της χειρότερης ξηρασίας στα χρονικά της.

Ήδη έχουν μειωθεί ανησυχητικά  τα αποθέματα νερού, οι επιπτώσεις στις καλλιέργειες είναι σημαντικές ενώ οι αρχές αναμένουν αύξηση των τιμών των τροφίμων. Μάλιστα φοβούμενες μεγάλη πτώση της στάθμης των ποταμών καθώς και άνοδο της θερμοκρασίας των υδάτων τους, η οποία θα επηρεάσει την τροφική αλυσίδα, εκπονούν σχέδιο για τη μεταφορά 30 εκατομμυρίων σολομών από εκκολαπτήρια στον ωκεανό με φορτηγά.

Υπό κανονικές συνθήκες, περίπου 9 εκατομμύρια ψάρια μεταφέρονται κάθε χρόνο από τα τρία εκκολαπτήρια του ποταμού Σακραμέντο στον ωκεανό.

Σήμερα, η υπηρεσία άγριας ζωής της Καλιφόρνια σε συνεννόηση με την αρμόδια ομοσπονδιακή αρχή αποφάσισε να εφαρμόσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη μεταφορά των σολομών ακόμη και μέσα στον Απρίλιο, εάν μέχρι τότε δεν εκδηλωθούν έντονες βροχοπτώσεις.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος