Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Εγκαινιάζεται το Δημοτικό Ιατρείο στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

Αναρτήθηκε: 13.03.2014

dhmotiko iatreio exoΤην επόμενη Πέμπτη 20 Μαρτίου, παραδίδεται και τυπικά στους πολίτες της Νεάπολης-Συκεών, το Δημοτικό Ιατρείο  της περιοχής, μετά και την πρόσφατη ολοκλήρωση των διαδικασιών πλήρους στελέχωσής του, και των εργασιών περαιτέρω λειτουργικής αναβάθμισής του.

Το ιατρείο  παρέχει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλους τους δημότες και κατοίκους, με προτεραιότητα  άπορους και ανασφάλιστους πολίτες, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους,  ηλικιωμένους-μέλη των ΚΑΠΗ και  ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθημερινά από τις 8.00 έως τις 20.00.

Συστεγάζεται από το 2011, με το Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών, και λειτουργεί στο πλαίσιο του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το ταμείο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Το Δημοτικό Ιατρείο στελεχώνεται από 22 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (παθολόγο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό, ουρολόγο, οφθαλμίατρο, γυναικολόγο, νευρολόγο, παιδίατρο και γενικής ιατρικής), οι οποίοι παρέχουν πλήρεις ιατρικές και διαγνωστικές υπηρεσίες, ενώ πραγματοποιούν και κατ’ οίκον επισκέψεις σε ασθενείς.

Απασχολούνται, επίσης, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί. Διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό, όπως holter ρυθμού, πίεσης, καρδιογράφο, υπέρηχο καρδιάς, ουρολογικό και γυναικολογικό.

Στο Δημοτικό Ιατρείο παρέχονται οι υπηρεσίες: Λήψη ιατρικού ιστορικού, κλινική εξέταση, παραπομπή για περαιτέρω διαγνωστικό έλεγχο, συνταγογραφία.

Διενεργούνται: μέτρηση αρτηριακής πίεσης, ενεσοθεραπεία,εργαστηριακές εξετάσεις, μέτρηση σακχάρου, παθολογικός έλεγχος, καρδιολογικός έλεγχος (υπέρηχος, καρδιογραφήματα, holter ρυθμού), ουρολογικός έλεγχος (υπέρηχος), οφθαλμολογικός έλεγχος, ορθοπεδικός έλεγχος, γυναικολογικός έλεγχος (υπέρηχος), νευρολογικός έλεγχος.

Επίσης, παρέχονται πιστοποιητικά υγείας σε επαγγελματίες και βεβαιώσεις σε μαθητές για την παρακολούθηση του μαθήματος της γυμναστικής στο σχολείο.

Το Δημοτικό Ιατρείο παρέχει αυτή τη στιγμή δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε 119 ανασφάλιστες οικογένειες. Συνολικά από το 2011 έως και το 2013 διενεργήθηκαν 1.656 υπέρηχοι καρδιάς, 690 ουρολογικοί υπέρηχοι, 510 γυναικολογικοί υπέρηχοι, 931 οφθαλμολογικοί έλεγχοι, σφραγίστηκαν 1.244 βιβλιάρια υγείας επαγγελματιών και έγιναν 484 επισκέψεις κατ΄ οίκον σε ασθενείς.

Όπως τονίζει ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών,  στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Ιατρείου, αλλά και των ιατρείων των εννέα ΚΑΠΗ που διαθέτει και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, την τριετία 2011-2013 εξετάστηκαν συνολικά 87.039 πολίτες, όλοι εντελώς δωρεάν.

 

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος