Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
 

Ξεκινά τη λειτουργία της η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλμυρού

Αναρτήθηκε: 12.03.2014

bibliothiki2Με διευρυμένο ωράριο και σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας, ανοίγει τις πόρτες της για το αναγνωστικό κοινό, η Δημοτική Βιβλιοθήκη στον Αλμυρό.Η Βιβλιοθήκη, θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή ( από τις 9.00 έως 21.00), ως δανειστική και ως αναγνωστήριο, ενώ θα φιλοξενεί και πλήθος πολιτιστικών δρώμενων, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, βιντεοπροβολές, συζητήσεις κ.α

Οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν βιβλία από  μια μεγάλη συλλογή, παιδικής λογοτεχνίας, ιστορίας, μυθιστορημάτων, διηγημάτων για ενήλικες, βιβλίων επιστημονικού χαρακτήρα, θεατρικών έργων και  πληροφοριακών τεκμηρίων.

Ανάμεσα στις χιλιάδες των τόμων, δημιουργήθηκε και ξεχωριστή γωνιά για Αλμυριώτες συγγραφείς, τα βιβλία των οποίων, προσδίδουν τοπικό χρώμα,  στο σύγχρονο στέκι γνώσης που αποκτά η πόλη.

Πολύ σύντομα, θα δοθεί σε λειτουργία και  η αίθουσα πληροφορικής, της Βιβλιοθήκης, στην οποία έχουν τοποθετηθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για εκπαιδευτικούς σκοπούς με δωρεάν πρόσβαση  στο διαδίκτυο για τους πολίτες που δεν έχουν στο σπίτι τους ίντερνετ.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Αλμυρού ιδιαίτερα αξιόλογος αριθμός βιβλίων έχει προέλθει από τη γενναιόδωρη προσφορά της προσωπικής βιβλιοθήκης του,συντοπίτη διακεκριμένου ζωγράφου,  κου Ακριβόπουλου, από δωρεές  φορέων, αλλά και από ιδιώτες που μας χάρισαν βιβλία τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το χώρο της βιβλιοθήκης και να δανείζονται τα βιβλία που επιθυμούν, υπογράφοντας ένα ειδικό έντυπο υπεύθυνης δήλωσης.

Κύριο μέλημα,  η Βιβλιοθήκη να αποτελέσει ένα χώρο γνώσης, μελέτης και πολιτιστικής προσφοράς προς όλους τους δημότες αλλά και να αποκτήσουν μια πνευματική εστία που έως τώρα έλειπε από το Δήμο Αλμυρού.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος